Välkommen till Ladans gemenskap – en oas och öppen famn för alla

 

 

 ”Ropa till mig, så vill jag svara dig och låta dig höra om stora och ofattbara ting som du inte känner till.” Jeremia 33:3

Bön i Ladan söndagar kl 18.00
Avslutning för terminen 16 december
Vi återkommer med information om terminsstart 2019

”Sök Guds ansikte”  –  Bön, förbön, lovsång, vittnesbörd

Förvandlade människor, omständigheter, städer, byar, länder…
Ingen som söker Guds ansikte förblir densamme. Ingen bön förblir obesvarad. Ingen situation lämnas oförändrad. Gud hör och svarar på bön. Välkommen till en frizon för Jesus. En inspirerande, uppmuntrande och profetisk gemenskap i Ladan med förbön för dig, din familj, dina vänner, din hemort, ditt land… Vi ber, vi tillbeder, vi sjunger lovsånger, vi söker Guds ansikte, vi lyssnar till enkla och gripande vittnesbörd samt upplever en Gudsnärvaro som förändrar våra liv. Var med och upplev väckelsens livsnerv – bönegemenskapen…

Du kan besöka fler hemsidor med fokus på bön:    SVERIGEBÖNEN  


FIRA TRETTONHELGEN I LADAN TILLSAMMANS MED

Pastor Birger Skoglund och

Trosgnistans grundare Curt Johansson

4-6 januari 2019
fredag 19.00
lördag, söndag 15.00 & 18

birger 2 Birger Skoglund är predikant och uppskattad talare i Sverige och Skandinavien. Han är kolumnist i tidningen Hemmets Vän och arbetar även som guide på resor till Egypten och Israel. ”Min uppriktiga längtan är att våra möten ska få bli ett verkligt Jesus-möte. Under senare tid har jag fått se hur Jesus verkligen gör under i mötena och min längtanär att vi ska få en riktigt bra samling i Ladan.”

 

 

 

 

 

 

curt johanssonCurt Johansson växte upp i Småland och blev omvänd till kristen tro på 1960-talet inom den fria pingstväckelsen Maranata på rörelsens möten i Jönköping. Efter det började han att arbeta som evangelist tillsammans med sin bror Ove Johansson och när de var i Edsbyn fick han kontakt med missionären Bengt Sundh som var verksam i Afrika. Denna kontakt ledde till att han 1968 var med att starta och blev den första missionssekreteraren för Trosgnistans Mission. Tillsammans med sin bror startades även 1970 Smålandskonferensen en väckelsekonferens som sedan hölls årligen på deras föräldragård Doestorp i Bäckaby församling i Småland fram till millennieskiftet då den flyttades till Ralingsåsgården i Anebydär den nu arrangeras varje år. Curt Johansson är gift med Ingegerd Johansson.  Curt Johanssons kallelse som missionär blev starkare och 1970 reste han med sin familj till Komotobo i Kenya där han fick vara med att arbeta i en väckelserörelse. Curt Johansson verkade flera år i Kenya och Trosgnistan har startat många församlingar i landet och ett missionscenter i Migori med församling och bibelskola. Efter missionsperioden i Afrika flyttade Curt Johansson 1983 till Bollnäs för att koordinera det växande internationella arbetet som har expanderat först till Tanzania, Uganda och Indien och senare även till bland annat Rwanda, Kongo, Filippinerna, Ecuador, Lettland och Ukraina.

Curt Johansson har även verkat som pastor sedan 1991 i Betelförsamlingen i Runemo, ansluten till EFK en församling där även Trosgnistan har haft sin missionsbas. Han har förkunnat i festivaler och undervisat pastorer och ledare. Sedan 1983 har han varit missionsföreståndare för Trosgnistan som idag räknar in flera tusen församlingar i Trosgnistans internationella nätverk, främst i Afrika och Indien. Församlingarna samarbetar i det internationella nätverket ALIGN och Trosgnistan är ansluten till Svenska Missionsrådet.